Hae
Schöck Isokorb® -lämmöneristyselementit parvekkeisiin, parviin ja katoksiin

Isokorb®-lämmöneristyselementitLämpöhäviöiden ja homeen ehkäiseminen

Kylmäsilta on rakenneosa, jossa muodostuu lämpöhäviö. Ulkonevien rakenneosien, kuten parvekkeiden tai luhtikäytävien, kiinnitykseen jää tällainen kylmäsilta taustalla olevaa rakennetta vasten. Tämän liitoksen on oltava hyvin eristetty, jotta ulkopuolelta tuleva kylmyys ei pääse sisään vahingoittamaan rakenteita. Jos lämmöneristys on puutteellinen, lämpöhäviö kasvaa, ja rakenteisiin saattaa kondensoitua vettä ja kasvaa hometta. Schöck Isokorb® ‑elementtien avulla kylmäsillat voidaan minimoida.

lisää

Kun parveke liitetään rakennukseen, muodostuu kylmäsilta. Perinteiset betoni- ja teräsparvekkeet ulottuvat eristekerroksen läpi ja aiheuttavat lämpövuodon. Kun ulkolämpötila laskee, sisäilman lämpö vuotaa ulos kylmäsillan kautta. Näin syntyvät edellä mainitut kylmäsiltojen haittavaikutukset. Schöck Isokorb® takaa laadukkaan ja energiatehokkaan ulkonevien rakenneosien liitoksen niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiinkin.

Haluatko tietää lisää tuotteista tai erikoisratkaisuista?

Lennart Söderström

Myyntipäällikkö

HauCon Finland Oy

Puhelin: +358 (0) 207 430 894

Sähköposti: info@schoeck.fi

Lasikuituvahvisteiset betoniliitokset

Schöck Isokorb® KXT-Combar on energiatehokkain koskaan kehittämämme lämmöneristyselementti. Elementti koostuu lasikuitukomposiittitangoista ja 120 mm:n Neopor®-eristeestä. Isokorb® KXT-Combar on kantava lämmöneristyselementti.

Isokorb® KXT-Combarissa vetotangot on korvattu Schöck Combar® -lasikuitukomposiitilla, joka on erittäin laadukas ja tehokkaasti lämpöä eristävä materiaali. Näiden erityisominaisuuksien ansiosta Isokorb®-elementin lämmönjohtavuutta on pystytty vähentämään jopa 30 %. Lasikuitumateriaalin suuren vetolujuuden ansiosta tämän lämmöneristyselementin vetotangot ovat lyhyemmät. Combar®-teknologiaa hyödyntämällä on saatu aikaan energiatehokas ja kompakti Isokorb®-elementti, joka tarjoaa paremman suorituskyvyn ja enemmän vapautta suunnitteluun.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Betoniliitokset, joissa 120 mm:n eristyspaksuus

Schöck Isokorb® KXT on rakenteellinen ankkurointijärjestelmä parvekkeiden ja luhtikäytävien kiinnitykseen. Saatavilla on myös palonkestävä versio (REI120). Schöck Isokorb® KXT siirtää ulokebetonielementin momentti- ja leikkausvoimat rakenteisiin.

Elementissä on ultrakestävästä betonista valmistettu HTE-Compact®-puristuspala ja 120 mm:n Neopor®-eristys. Uuden HTE-Compact®-puristuspalan pienempi lämmönjohtavuus ja suurempi kantokyky vahvistavat entisestään rakenteen fysiikkaa ja rakenteellista suorituskykyä. Saksan Darmstadtissa toimiva Passivhaus Institut on sertifioinut elementin parvekeliitoksiin tarkoitetuksi ”energiaa säästäväksi komponentiksi”.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Schöck Isokorb® QXT on rakenteellinen ankkurointijärjestelmä tuettujen parvekkeiden ja katosten kiinnitykseen. Saatavilla on myös palonkestävä versio (REI120). Schöck Isokorb® -tyypit QXT ja QXT+QXT siirtävät tuettujen betonisten parvekkeiden ja katosten (suuret) leikkausvoimat rakenteisiin.

Elementissä on ultrakestävästä betonista valmistettu HTE-Compact®-puristuspala ja 120 mm:n Neopor®-eristys. Uuden HTE-Compact®-puristuspalan erittäin pieni lämmönjohtavuus takaa optimaalisen lämmöneristyksen ja parantaa rakennuksen fyysisiä ja rakenteellisia ominaisuuksia. Saksan Darmstadtissa toimiva Passivhaus Institut on sertifioinut elementin parvekeliitoksiin tarkoitetuksi ”sertifioiduksi passiivitalokomponentiksi”.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Schöck Isokorb® DXT on rakenteellinen kylmäsiltakatko parvekkeiden ja luhtikäytävien kiinnitykseen. Elementti on osa kantavaa lattiarakennetta. Saatavilla on myös palonkestävä versio (REI120). Schöck Isokorb® DXT sitoo ulokebetonielementin ja siirtää sekä positiivisia että negatiivisia momentti- ja leikkausvoimia.

Uuden sukupolven Schöck Isokorb® DXT -elementti on optimoitu tuottamaan entistä paremman lämmöneristyksen. 120 mm:n Neopor®-eristeellä varustettu elementti minimoi lämpöhäviön ja takaa erinomaisen eristystason.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

 

Schöck Isokorb® AXT -elementin lämmöneristysominaisuuksien avulla saadaan aikaan energiatehokkaat katto- ja kaiderakenteet. Tämä elementti on ainoa näihin rakenteisiin tarkoitettu lämmöneristyselementti, joka ei aiheuta lämpöhäviöitä. Isokorb® AXT tekee ulkopuolisesta eristeestä tarpeettoman, mikä tuo lisää vapautta suunnitteluun ja mahdollistaa sulavat, esteettiset rakenteet, joilla on optimaaliset fyysiset ominaisuudet.

AXT-elementtejä on kahta tyyppiä (AXT 1 ja AXT 2), ja niiden korkeus on 160–250 mm. Elementit on suunniteltu täyttämään kattorakenteiden ja kaiteiden rakenteelliset ja staattiset vaatimukset.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Schöck Isokorb® FXT on optimoitu ja luotettava kylmäsiltakatko ulkoneviin kaiteisiin. Elementissä on 120 mm paksu eriste, ja se siirtää normaali-, momentti- ja poikittaisvoimat. Schöck Isokorb® FXT on helppo integroida raudoitukseen rakenneosien väliseksi pystykylmäsiltakatkoksi. Elementin avulla saadaan runsaasti vapautta ohuiden kaiderakenteiden toteutukseen ja suunnitteluun. Isokorb® FXT -elementtien vakiokorkeudet ovat 160–250 mm.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Parempi julkisivuelementtien kiinnitys – Schöck Isokorb® OXT:ssä on 120 mm paksu eristys. Tämä rakenteellinen liitososa tuottaa ulokepalkkien ja taustalla olevan rakennelattian väliin optimaalisen lämmöneristyksen ja ehkäisee kylmäsiltoja. Elementti siirtää momentti- ja leikkausvoimia, joten se sopii erityisesti julkisivuelementtien aiheuttaman kuormituksen siirtämiseen. Eri tuoteversiot tuovat vapautta rakenteen toteutukseen ja tarjoavat tehokkaan ratkaisun kaikkiin sovelluksiin. Isokorb® OXT ‑elementtien vakiokorkeudet ovat 160–250 mm. 

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Schöck Isokorb® SXT on rakenteellinen ankkurointijärjestelmä ulokepalkkien ja pilarien kiinnitykseen. Saatavilla on myös palonkestävä versio (REI190). Schöck Isokorb® SXT siirtää momentti- ja leikkausvoimia. Schöck Isokorb® SXT -elementti on optimoitu parantamaan rakenteiden ja rakennusten energiatehokkuutta.

Elementissä on 120 mm:n Neopor®-eristys, joka takaa vähäisen lämmönjohtavuuden ja paremman lämpöeristyksen. Tämän kylmäsiltakatkon avulla voidaan siirtää suurempia voimia ulkonevista palkeista ja pilareista. Siten nämä rakenneosat voidaan suunnitella ohuemmiksi. Isokorb® SXT -elementtejä on saatavana eri korkeuksina 1500 mm:iin asti, ja ne valmistetaan tavallisesti tilauksesta.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Schöck Isokorb® WXT on rakenteellinen ankkurointijärjestelmä ulkonevien seinäelementtien kiinnitykseen. Saatavilla on myös palonkestävä versio (REI190). Schöck Isokorb® WXT kestää suuria taivutusmomentteja ja leikkausvoimia ja pystyy siirtämään vaakasuuntaisia leikkausvoimia. Elementissä on 120 mm:n Neopor®-eristys, joka vähentää lämpöhäviöitä ja tuottaa paremman lämpöeristyksen.

Elementti koostuu vähintään kolmesta osasta, ja se toimitukseen sisältyy halutun korkeuden mukaan ylimääräinen eristeosa. Isokorb® WXT -elementtejä on saatavilla eri korkeuksina, ja ne valmistetaan tilauksesta.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Betoni-teräs- ja teräs–teräs-liitokset

Schöck Isokorb® KS on ulkonevien teräsrakenteiden rakenteellinen ankkurointijärjestelmä, joka katkaisee kylmäsillat. Elementissä on ainutlaatuinen betonin ja teräksen yhdistelmä ja 80 mm:n eristepaksuus. Saatavilla on myös palonkestävä versio (REI90). Schöck Isokorb® KS siirtää momentti- ja leikkausvoimia.

Schöck Isokorb® KS ‑elementillä erotetaan tukematon ulkoneva teräselementti taustalla olevasta betonirakenteesta. Elementin avulla ankkuroidaan modernit teräsparvekkeet ja luhtikäytävät energiatehokkaasti niin, että ehkäistään tarpeettomat lämpöhäviöt ja kylmäsillat. Isokorb® KS ‑elementtien vakiokorkeudet ovat 160–250 mm.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Schöck Isokorb® QS on kantavien teräsrakenteiden rakenteellinen ankkurointijärjestelmä, joka katkaisee kylmäsillat. Elementissä on ainutlaatuinen betonin ja teräksen yhdistelmä ja 80 mm:n eristepaksuus. Saatavilla on myös palonkestävä versio (REI90). Schöck Isokorb® QS siirtää leikkausvoimat taustalla olevaan rakenteeseen.

Schöck Isokorb® QS ‑elementillä erotetaan kantava teräselementti termisesti taustalla olevasta betonirakenteesta. Elementin avulla ankkuroidaan modernit tuetut teräsparvekkeet ja luhtikäytävät energiatehokkaasti niin, että ehkäistään tarpeettomat lämpöhäviöt ja kylmäsillat. Isokorb® QS ‑elementtien vakiokorkeudet ovat 160–250 mm.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

Schöck Isokorb® KST on ulkonevien teräspalkkien ja taustalla olevien teräsrakenteiden välinen rakenteellinen ankkurointijärjestelmä, joka katkaisee kylmäsillat. Elementissä on 80 mm paksu eriste. Schöck Isokorb® KST ‑moduulijärjestelmä on helppo asentaa halutun korkeuden ja kantokyvyn mukaan. Elementti kestää suuria voimia ja siirtää momentti-, leikkaus-, paine- ja vetovoimia. Tätä lämmöneristysratkaisua voidaan käyttää sekä uudisrakennuksissa että korjausrakentamisessa.

Elementti on helppo asentaa päätylevyihin ja niiden väliin, ja se voidaan liittää kaikkiin tavanomaisiin teräsprofiileihin. Schöck Isokorb® KST ‑elementin avulla ankkuroidaan teräksiset parvekkeet ja luhtikäytävät kestävästi niin, että ehkäistään tarpeettomat lämpöhäviöt ja kylmäsillat.

Lisätietoja saat dokumentaatiostamme tai ottamalla yhteyttä HauConin myyntiosastoon.

 

Haluatko tietää lisää tuotteista tai erikoisratkaisuista?

Lennart Söderström

Myyntipäällikkö

HauCon Finland Oy

Puhelin: +358 (0) 207 430 894

Sähköposti: info@schoeck.fi